Meny Stäng

Om Rostock

Eftersom det numera går färjor till den tyska staden Rostock från Sverige, är det många som är nyfikna på denna stad. Och faktum är att Rostock faktiskt har en hel del att bjuda på. Bland annat är stadens julmarknad mycket berömd och populär, och trevlig att besöka innan jul, och staden ligger dessutom mycket nära den otroligt fina sandstranden Warnemunde, som är ett otroligt populärt besöksmål sommartid, då det finns få lika fina stränder på samma breddgrader.

Dessutom finns det flera sevärdheter i själva staden, både historiska och mer moderna sådana, som gör att man kan trivas bra även i själva staden.

Rostock

Allmän information om staden Rostock

Rostock är ”huvudstad” och den största staden i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, och ligger vid Östersjön, och har mycket bra kommunikationer på alla sätt och vis. Bland annat har staden en egen flygplats, det går tåg hit från många andra tyska städer, och det går motorvägar till Rostock och så vidare. Förbindelserna med övriga Tyskland, och därmed även övriga Europa, är därför mycket goda, så bara för att man tar färjan till Rostock, behöver man absolut inte bli kvar där allt för länge om man inte vill det, utan det går även att ta sig vidare från staden på ett smidigt sätt.

BOKA DIN BILJETT HÄR

Vad kan man göra i Rostock?

Den tidigare nämnda julmarknaden är ett måste jultid och stranden i Warnemunde likaså sommartid. Utöver detta kan stadshuset i Rostock vara värt ett besök, beroende på när man besöker staden, eftersom många evenemang anordnas där året runt. Det finns även en djurpark i staden, som kan vara trevlig att besöka framför allt om man besöker Rostock med barn. I Warnemunde, som är en förort till Rostock, och en känd badort, finns även en historisk fyr samt ett gammalt kvarter som brukar locka de lite mer historiskt intresserade resenärerna, och byggnaden Tekannan (Teepott på tyska) är en ovanlig byggnad utseendemässigt, som är av intresse för alla som vill se lite typiskt östtysk arkitektur.

Staden har vidare även en fotbollsklubb, Hansa Rostock, vars matcher kan vara intressanta att gå på för den fotbollsintresserade. Och missa inte heller Rostocks gamla stadsmurar samt de fina gamla kyrkor som finns i staden.