Meny Stäng

Shopping i Rostock

Om du planerar att besöka Rostock, undrar du kanske om det är värt att shoppa i staden. I så fall är den goda nyheten att Rostock är ett riktigt bra ställe att shoppa på, framför allt om man vill åt det lite annorlunda shoppingutbudet som man kan ta del av i Tyskland, då det finns en mängd olika butiker och återförsäljare att vända sig till. Bland annat kan följande vara bra att känna till om shopping i Rostock:

BOKA DIN BILJETT HÄR

  • Huvudshoppinggatan i Rostock heter Kröpeliner Strasse, som är en riktigt trevlig shoppingggata, där du hittar många trevliga butiker. Dessutom hittar du flera trevliga restauranger och cafeer i samma område, så man kan verkligen tillbringa mycket tid här om man bara vill det. Ett måste för den shoppingsugne!
  • Vill man köpa öl, vin och sprit, vilket många svenska turister som besöker Rostock förstås vill, finns det flera stora butiker som är specialiserade på enbart detta som man kan vända sig till, t.ex. Bordershop, Easymarked och CITTI. Dessa finns på flera håll i staden, och brukar vara förhållandevis lätta att hitta, då deras reklam brukar finnas överallt. De är de bästa ställena att vända sig till om man vill köpa alkohol, helt klart.
  • Shopping i Rostock

  • Neuer Mark, den nya marknaden, är torget man ska gå till innan jul, då det är här Rostocks kända julmarknad anordnas varje år. Den är riktigt trevlig och väl värd ett besök om man bara är här under ”rätt” årstid.
  • Det finns även flera stora shoppingcenter i staden, som Hansecenter, där du kan hitta flera olika typer av butiker på ett och samma ställe, från matbutiker till klädbutiker och allt möjligt annat. Att handla i dessa är ett bra sätt att göra det hela smidigare för sig, då du enbart behöver besöka ett enda ställe för att skaffa allt du behöver, vilket förstås är mycket trevligt. Framför allt Hansecenter är värt att besöka om du vill ”slå flera flugor i en smäll”, men som sagt finns det en del andra alternativ också om det skulle vara så att Hansecenter inte faller dig i smaken av olika anledningar.