Meny Stäng

Detta visste du inte om TTLine

Om du vill åka färja från Trelleborg, är det mycket möjligt att du kommer att resa med det tyska rederiet TTLine. Detta då de gjort det till sin specialitet att trafikera rutter från Sverige till Tyskland och Polen. Man kan därför resa till så väl Travemunde, Rostock och polska Swinoujscie med TTLine, från Trelleborg.

BOKA DIN BILJETT HÄR

De flesta svenskar har dock inte lika bra koll på TTLine som de har på en del andra, mer nordiska rederier, som t.ex. Scandlines och Stena Line, så här kommer lite information om TTLine, för att hjälpa dig skapa en bättre bild av detta rederi:

TTLine är ett anrikt rederi

Man har nämligen en betydligt längre historia än många av de konkurrerande rederierna, med några få undantag så klart. Rederiet grundades nämligen redan år 1962, och många tycker att den långa erfarenheten märks på företagets verksamhet även idag, då den gjort att rederiet verkligen vet vad kunderna vill ha mm.

TTLine är baserat i Tyskland

Deras huvudkontor ligger nämligen i den anrika tyska Hansastaden Lubeck. Merparten av de anställda på fartygen och inom företaget är tyska, men det finns även en del anställda av andra nationaliteter inom företaget.

TTLine

TTLine är ett miljömedvetet företag

Man satsar hårt på sitt miljöarbete, och har även vunnit priser för detta arbete. Är man som passagerare och kund intresserad av miljöfrågor, är TTLine absolut ett bra val av rederi när man ska resa till den europeiska kontinenten från Sverige.

För närvarande använder sig rederiet av 6 olika fartyg

För de 3 färjelinjer man trafikerar. Dessa fartyg är M/S:

  • Nils Dacke
  • Robin Hood
  • Nils Holgersson
  • Peter Pan
  • Huckleberry Finn
  • Tom Sawyer

Under tidigare år har dock förstås även flera andra fartyg, som inte längre är i bruk, använts av rederiet.

TTLine har en mycket bra hemsida

Där kan du hitta all information du behöver om företaget, dess fartyg, rutter, biljetter och allt annat som kan vara av intresse gällande dem. Är du det minsta intresserad av att lära dig mer om TTLine eller av att resa med dem, är denna hemsida därför en mycket bra utgångspunkt enligt oss.