Meny Stäng

Bordershop i Rostock

Att handla över gränsen har aldrig varit enklare än vid bordershop i Rostock, Tyskland. Här samsas förmånliga priser med ett brett utbud av produkter som lockar besökare från när och fjärran. Med sin strategiska placering erbjuder denna shoppingdestination en unik möjlighet för svenskar att fylla på förråden med allt från sprit till snus och choklad – allt under samma tak. Det är inte bara priserna som gör det värt resan; den upplevelserika miljön och den smidiga tillgängligheten gör att många väljer att återvända gång på gång. Oavsett om du är ute efter veckans matinköp eller speciella tyska delikatesser, så levererar bordershoppen i Rostock en inköpsupplevelse utöver det vanliga.

BOKA DIN BILJETT HÄR


Öppettider och adress för Bordershop

Belägenhet

Bordershop i Rostock är lätt åtkomlig för besökare. Butiken ligger nära hamnen, vilket gör det smidigt för de som anländer med färja. Det finns tydliga skyltar som visar vägen till bordershopen.

När du kommer från färjeterminalen behöver du bara följa huvudvägen. Efter en kort promenad eller bilfärd når du destinationen. Många väljer att ta en promenadväg längs vattnet för att komma dit.

Öppettider

Butikens öppettider varierar under veckan. Det är viktigt att planera sitt besök så man inte står utanför en stängd dörr.

 • Måndag till fredag: Oftast öppet från tidig morgon till sen kväll.
 • Lördagar: Kan ha något kortare öppettider än vardagar.
 • Söndagar: I Tyskland är många butiker stängda på söndagar, men bordershopen kan vara ett undantag.

För exakta tider bör man alltid kolla den aktuella informationen online innan avresa.

Handla i Bordershop Rostock

Hitta hit

Att hitta till Bordershop från färjeterminalen i Rostock är inte svårt. Om du går:

 1. Följ skyltningen mot centrum när du lämnar terminalbyggnaden.
 2. Fortsätt rakt fram tills du ser Bordershop på din högra sida.

Om du kör bil:

 1. Kör ut från terminalområdet och sväng höger.
 2. Följ vägen och skyltarna som leder direkt till butiken.

Parkeringsmöjligheter finns vanligtvis i närheten av butiken, vilket gör det bekvämt för dem som handlar mycket.

I slutändan har Bordershop blivit en populär destination tack vare sin strategiska placering vid havsporten i Rostock och sina generösa öppettider som passar resande turister och lokalbefolkning lika bra. Genom att kontrollera uppdaterade öppettider online och följa de enkla anvisningarna kan besökaren njuta av ett stressfritt shoppingupplevelse med mångsidiga produkter från Tyskland och andra delar av Europa.

Populära varor och stort urval

Mest populära

På Bordershop i Rostock är vissa produkter extra eftertraktade av kunderna. Alkohol såsom öl, vin och sprit toppar listan. Tack vare låga priser och stor volymförpackningar lockas många att handla just dessa varor.

Många besökare väljer också att köpa godis, snacks och läsk till förmånliga priser. Ofta finns erbjudanden som gör det möjligt att köpa större mängder till nedsatt pris.

Sortimentets bredd

Butiken skryter med ett sortiment som är både brett och djupt. Förutom de vanligaste produkterna innehåller hyllorna även specialvaror.

Kunder kan hitta allt från baslivsmedel till exklusiva delikatesser. Detta innebär en shoppingupplevelse där man kan upptäcka nya favoriter vid varje besök.

Unika fynd

Bordershop har även unika produkter som inte finns någon annanstans. Dessa inkluderar lokala tyska delikatesser samt säsongsbetonade specialiteter.

Detta ger kunder chansen att prova på något nytt och unikt, vilket bidrar till butikens attraktion. Pant-systemet för flaskor är ytterligare en tjänst som underlättar för miljömedvetna konsumenter.

billigt att handla i Bordershop.

Låga priser och förmånlig gränshandel

Prisjämförelse

Bordershop i Rostock erbjuder ofta lägre priser än vad man kan hitta i svenska butiker. Det beror på Tysklands lägre alkoholskatter och moms. En flaska sprit som kostar 300 kronor i Sverige kan vara upp till 50 procent billigare i Bordershop.

En svensk konsument kan spara mycket genom att köpa stora kvantiteter vid ett besök. Det är inte ovanligt att se svenska bilar lastade med lådor av öl, vin och sprit efter en tur till Tyskland.

Ekonomiska fördelar

Att handla på Bordershop ger ekonomiska fördelar för både privatpersoner och småföretagare. Förutom lägre enhetspriser finns det potential att göra ännu större besparingar under kampanjer och rea-perioder.

Familjer som planerar fest eller bröllop använder sig ofta av möjligheten att handla här för att minska kostnaderna. Även restaurangägare ser de ekonomiska vinsterna med inköp från Bordershop.

Prisvärda produkter

Det finns några produkter där skillnaden mellan priserna är särskilt märkbar:

 • Öl: Svenskar älskar sin öl, men den är dyr hemma. I Bordershop kan man hitta lokala tyska märken till attraktiva priser.
 • Vin: Med ett bredare urval än många Systembolaget-butiker, lockas vinintresserade av både utbudet och priserna.
 • Sprit: Klassiker som vodka, rom och whisky är betydligt billigare här, vilket gör det populärt bland svenskar som vill fylla barskåpet utan att tömma plånboken.

Med dessa exempel blir det tydligt varför så många väljer gränshandeln framför lokala alternativ när de ska storhandla alkoholhaltiga drycker.

I sammanhanget bör även miljöaspekten nämnas; resan till Rostock har en miljöpåverkan som inte får ignoreras. Men trots detta fortsätter strömmen av svenskar söderut eftersom de ekonomiska incitamenten väger tungt för många konsumenter.

Shoppingupplevelsen på färjeresan

Shoppingmiljön

Ombord på färjan till Rostock möts resenärer av en shoppingmiljö som är både bekväm och inbjudande. Hyllorna är välfyllda med varor från klassiska märken. Här kan passagerare bläddra bland allt från alkoholhaltiga drycker såsom vin, sprit och cider till sötsaker och parfymer.

Butikens design är anpassad för att skapa en trevlig upplevelse. Med tydliga skyltar och ordnade utrymmen blir det lätt att hitta vad man söker. Personalen är kunnig och hjälpsam, vilket gör shoppingrundan ännu smidigare.

Minisemestern

Att shoppa ombord ger också möjligheten att kombinera nytta med nöje genom en minisemester. Resan erbjuder mer än bara förmånliga priser; den bjuder även på havsutsikt och tid för avkoppling.

Under överfarten finns chans att njuta av god mat i fartygets restauranger eller ta ett glas i baren med utsikt över Östersjön. Denna kombination av shopping och semesteraktiviteter gör resan till något extra för alla åldrar.

Tjänster ombord

För shoppare finns flera tjänster som underlättar köpupplevelsen. Det går exempelvis att betala både i SEK (svenska kronor) eller EUR (euro), vilket ger flexibilitet vid betalning.

Resenärer kan använda sina bankkort utan problem, men det finns även ATM-maskiner om kontanter behövs. Efter inköpen kan besökarna packa sina varor direkt i bilen om de rest med fordon, vilket gör transport hemåt bekväm.

Det finns dessutom ofta erbjudanden där storkunder – de som köper många flaskor vin eller flak med öl – får ytterligare rabatter eller förmåner som tack för deras bruk av butiken ombord.

I slutändan handlar inte bara gränshandel om priserna utan även upplevelsen runtomkring – friheten på havet, servicenivån samt möjligheten till en kort paus från vardagen bidrar alla till helhetsintrycket.

Så fungerar gränshandel.

Så fungerar gränshandel online

Steg-för-steg guide

Att handla från Bordershop i Rostock är enkelt. Börja med att besöka deras hemsida. Här väljer du de produkter du vill köpa. Lägg dem i varukorgen och gå vidare till kassan.

 1. Skapa ett användarkonto om det behövs.
 2. Fyll i dina personuppgifter och adress.
 3. Välj betalningsmetod och bekräfta köpet.

När din beställning är klar får du en orderbekräftelse via e-post.

Online fördelar

Med gränshandel online sparar du både tid och pengar. Du kan jämföra priser, söka erbjudanden och göra inköp när det passar dig bäst.

 • Ingen resa behövs för att handla.
 • Stort utbud av varor tillgängligt.
 • Exklusiva webberbjudanden kan finnas.

Dessutom minskar online shopping risken för impulsinköp som ofta sker fysiskt på plats.

Betala säkert

Det är viktigt att tänka på säkerheten när man betalar online. Använd alltid säkra betalningsmetoder som kreditkort eller PayPal som erbjuder köparskydd.

Håll dessa tips i åtanke:

 • Kontrollera att sidan har SSL-certifikat (https://).
 • Använd starka lösenord för ditt användarkonto.
 • Granska kontoutdrag regelbundet efter genomfört köp.

Genom att följa dessa steg kan du njuta av bekväm shopping utan oro.

Aktuella specialerbjudanden i Bordershop

Kampanjinformation

Bordershops i Rostock, Tyskland, har ofta förmånliga kampanjer. De erbjuder kunder stora besparingar på olika produkter. Det är vanligt med rabatter på alkohol som öl och sprit samt matvaror.

För att hitta de bästa erbjudandena bör du regelbundet besöka bordershopens webbsida. Där uppdateras aktuella kampanjer kontinuerligt. Du kan också prenumerera på nyhetsbrev för direkt information om nya specialerbjudanden.

Uppdateringstips

Det finns enkla sätt att hålla sig informerad om nya erbjudanden. Ett tips är att följa bordershoppen på sociala medier där de ofta postar om sina kampanjer.

Ett annat bra tips är att använda sig av appen eller tjänster som ger notiser när nya deals dyker upp. Så missar du aldrig ett tillfälle att spara pengar.

Exempelprodukter

I specialerbjudandena ingår ofta populära varor. Till exempel kan man hitta:

 • Olika sorters choklad och godis.
 • Kaffe och te till reducerade priser.
 • Vin och champagne för speciella tillfällen.

Dessa produkter lockar många kunder eftersom priserna är mycket fördelaktiga jämfört med standardpriset.

Hitta den bästa färjebiljetten till Rostock

Prisvärda biljetter

Att resa till Rostock för att besöka en bordershop kan vara både spännande och prisvärt. För att hitta de mest prisvärda färjebiljetterna, börja med att jämföra priser online. Många rederier erbjuder specialpriser om du bokar i god tid eller under lågsäsong.

 • Undersök olika rederiers webbplatser.
 • Anmäl dig till nyhetsbrev för aktuella kampanjer.
 • Se över alternativa resedatum för lägre priser.

Vissa dagar kan ha lägre priser på grund av mindre efterfrågan. Det är också klokt att hålla utkik efter paketerbjudanden som inkluderar både färjeöverfart och shoppingrabatter.

Rederiernas tjänster

Varje rederi har sina egna unika tjänster och bekvämligheter ombord. Några erbjuder lyxiga hytter, medan andra satsar mer på underhållning och matupplevelser.

 • Tänk på vad som är viktigt för just din resa.
 • Läs recensioner från tidigare resenärer.

Större rederier som TT-Line och Stena Line har ofta ett bredare utbud av tjänster än mindre aktörer. De kan även erbjuda snabbare överfarter, vilket sparar tid men kan kosta lite mer.

Bokningsdetaljer

När det gäller att boka en färjebiljett, finns det några viktiga saker att tänka på:

 1. Kontrollera biljettens flexibilitet vid eventuell avbokning eller ändring.
 2. Var uppmärksam på incheckningstider och terminalinformation.
 3. Glöm inte ID-handlingar samt eventuella visumkrav vid internationell resa.

Det lönar sig att vara noggrann när man läser igenom villkoren så man inte missförstår avgifter eller restriktioner som kan uppstå om planerna ändras.

Förbeställning för en effektiv shopping

Fördelar med förbeställning

Att förbeställa varor från Bordershop i Rostock innebär att du sparar tid. Du väljer dina produkter hemifrån och hämtar dem snabbt på plats. Det minskar risken att varorna tar slut. Dessutom kan du planera din budget bättre.

Förbeställningen ger dig också tillgång till erbjudanden som kanske inte finns i butiken. Det gör din shopping mer kostnadseffektiv. En annan fördel är att du kan handla lugnt utan stressen av trängsel.

Steg-för-steg förbeställning

För att förbeställa, börja med att besöka Bordershops hemsida eller app. Här är stegen:

 1. Skapa ett konto om du inte redan har ett.
 2. Bläddra igenom sortimentet och välj de varor du vill köpa.
 3. Lägg till varorna i din virtuella kundvagn.
 4. Gå igenom kassan och bekräfta din beställning.
 5. Välj en upphämtningsdag som passar din resplan.

När allt är klart får du en bekräftelse via e-post eller sms.

Förhandsvalda Varor

Många olika produkter kan förbeställas hos Bordershop i Rostock, Tyskland:

 • Alkohol såsom vin, öl och sprit
 • Tobak
 • Godis och snacks
 • Skönhetsprodukter

Dessa är populära val bland resenärer som vill ha sina favoriter redo när de anländer.

I nästa sektion kommer vi prata om hur man bäst navigerar i själva butiken för en ännu smidigare shoppingupplevelse efter det att man hämtat ut sina förbeställda varor.

Tullregler att komma ihåg vid gränshandel

Grundläggande Regler

Att förstå tullreglerna är viktigt när man handlar i en bordershop i Rostock, Tyskland. Varje land har sina egna regler för vad som får tas med över gränsen och i vilka mängder. Det är ditt ansvar att känna till dessa regler.

När du köper varor för personligt bruk behöver du ofta inte betala tull. Men det finns gränser för hur mycket du kan ta med dig utan att behöva deklarera eller betala extra avgifter. För varor som överstiger dessa gränser måste en exportdeklaration göras.

Avslutande tankar

Bordershop i Rostock erbjuder en unik möjlighet för gränshandel där både sortiment och priser lockar. Med öppettider som passar de flesta, ett brett utbud av populära varor och förmånliga priser, blir shoppingen en integrerad och njutbar del av färjeupplevelsen. Att navigera i tullreglernas värld kan vara utmanande, men med rätt förberedelser och kunskap om förbeställning samt aktuella erbjudanden, kan man göra sitt besök både effektivt och ekonomiskt gynnsamt.

För dig som planerar en resa till Rostock eller är nyfiken på gränshandelens fördelar, ta chansen att utforska Bordershops möjligheter. Besök deras hemsida för att hålla dig uppdaterad om specialerbjudanden och för att hitta den bästa färjebiljetten. Gör din gränshandelsupplevelse till en del av ditt nästa äventyr. Upplev shopping utan gränser – bokstavligt talat.

Vanliga frågor

Vilka är öppettiderna för Bordershop i Rostock, Tyskland?

Bordershop i Rostock är vanligtvis öppen varje dag. Exakta tider kan variera, så det rekommenderas att kontrollera aktuella öppettider online innan besök.

Vad kan jag köpa i Bordershop och hur stort är utbudet?

I Bordershop finns ett brett urval av alkohol, godis och tobaksvaror. Sortimentet inkluderar populära märken till förmånliga priser.

Är priserna verkligen lägre i Bordershop jämfört med vanliga butiker?

Ja, priserna i Bordershop är ofta lägre på grund av fördelaktiga gränshandelsregler som möjliggör skattebesparingar.

Kan jag handla från Bordershop under min färjeresa till Rostock?

Ja, shoppingupplevelsen ombord på färjan tillåter passagerare att handla från Bordershops sortiment under resan.

Hur fungerar gränshandel online med Bordershop?

Gränshandel online hos Bordershop innebär att du förbeställer dina varor via deras hemsida och sedan hämtar dem vid ankomst till butiken eller på färjan.

Finns det några specialerbjudanden just nu i Bordershop?

Aktuella specialerbjudanden uppdateras regelbundet. Besök gärna Border shops hemsida eller prenumerera på nyhetsbrevet för information om de senaste dealsen.

Hur bokar jag den bästa färjebiljetten till Rostock om jag vill besöka Bordershop?

För att hitta den bästa färjebiljetten rekommenderas att du besöker denna sida om färjor mellan Trelleborg och Rostock.